Nästa lediga tid om:

Hämtar...

Våra veterinärer

Hos oss jobbar några av Sveriges mest erfarna och kunniga veterinärer. Alla våra veterinärer jobbar både på våra kliniker runt om i Sverige och digitalt. Beroende på ditt djur och ditt djurs besvär ser vi till att du träffar rätt person hos oss.

Marlene Areskog

Veterinärmedicinsk chef på Evidensia Djursjukvård

Marlene har lång och gedigen erfarenhet från smådjursverksamhet och är chef inom veterinärmedicinska frågor på Evidensia Sverige.

Marlene är utbildad veterinär samt veterinärmedicinsk doktor och kommer närmast från Statens Veterinärmedicinska Anstalt, där hon har arbetat på avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor samt sektionen för fisk (DOA). Hon är även Sveriges representant i det nordiska koncernövergripande Evidensia Veterinary Medical Board, EVMB.

Boel Sandros

Leg. Veterinär, Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Boel tog examen vid SLU 2008 och har sedan dess arbetat övervägande som smådjursveterinär. Hon har ett stort intresse för invärtes sjukdomar, hudbesvär och knölar.

Hon har även tjänstgjort bland annat som patolog samt har haft det medicinska ansvaret för Sveriges ledarhundar. Nu kombinerar hon rollen som onlineveterinär med arbete vid Evidensia Södra Djursjukhuset i Stockholm.

Fritiden tillbringar hon gärna med boxern Preben ute i skogen eller till sjöss.  

Åsa Jämtén Hauer

Leg. Veterinär, Evidensia Djurkliniken Kållered

Åsa har arbetat som smådjursveterinär i snart 14 år och går just nu ett utbildningsprogram för specialisering i Hundens och Kattens sjukdomar och Evidensia Academy för GPC-certifiering.

Hon är extra intresserad av kardiologi, hud och mjukdelskirurgi. Privat tillbringar hon gärna långa dagar med hund och familj i skog och natur.

Jill Karlsson

Leg. Hästveterinär, Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Jill tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala år 1982. Efter studierna arbetade hon först några år som smådjursveterinär och stuteriveterinär innan hon började på Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg.

Jill arbetar numera även deltid som banveterinär på Jägersro Galopp. Hon är vidareutbildad inom akupunktur på häst. Hon har ett stort intresse för internmedicin samt akutsjukvård och är en av de veterinärer som utför mer avancerade operationer såsom buköppningar. Jill har även stor erfarenhet av reproduktion och semin.

Jill har en bakgrund inom travsporten och det mesta av hennes fritid går åt till de egna hästarna och gården. Jills man är professionell travtränare.

Har du en fråga till oss?

Vår kundtjänst finns tillgänglig måndag-fredag 08.00-17.00. Du kan nå oss på minveterinar@evidensia.se