Nästa lediga tid om:

Hämtar...

Vanliga frågor

Här har vi samlat och besvarat några vanligt förekommande frågor

Om Min Veterinär

Via Min Veterinär kan du få rådgivning och i vissa fall diagnos av ditt djurs hälsoproblem via videosamtal med våra veterinärer på en tid och plats som passar dig.

Min Veterinär drivs av Evidensia Djursjukvård som är en av Europas kvalitetsledande kedjor för djursjukvård.

Vi kan rådge huruvida du bör åka in till klinik eller om du kan behandla djuret själv i hemmet. I de fall där veterinärvård behövs kan vi hjälpa dig att avgöra hur akut fallet är, boka/remittera till närmsta klinik för vård samt kring hur du kan behandla djuret i hemmet i väntan på besök.

Med samma journalsystem i ryggen följer vi ditt djur genom hela vårdkedjan, från första symptom till behandling och rehabilitering.

Enkelt att komma igång:

 1. Ladda ner appen i AppStore eller Google Play
 2. Logga in med hjälp av BankID
 3. Välj en tid som passar dig
 4. Betala med kort
 5. Påbörja samtalet

Öppet alla dagar i veckan, mellan 09:00 och 22:00. 

Avvikelser kan förekomma, vänligen se nästa tillgängliga tid i appen.

Tjänsten

Vi ger allmän rådgivning till dig som djurägare och gör en första bedömning av ditt djurs hälsotillstånd. I de fall som bedöms nödvändiga kommer veterinären rådge dig att komma in till klinik.

Om ditt djur behöver undersökas på någon av våra kliniker får du rabatt motsvarande kostnaden för onlinemötet. I vissa fall kan vi skriva ut enklare receptbelagda medel.

Vi erbjuder veterinärtjänster för samtliga smådjur så som hundar, katter, gnagare, reptiler och fåglar. 

Är ditt djur akut sjuk bör du åka till närmsta klinik omgående. Om du känner dig osäker kan du kontakta oss för rådgivning och en första bedömning. Exempel på akuta besvär är följande: 

 • Allvarliga sår (djupa och kraftigt blödande)
 • Ormbett
 • Akut värmeslag / kraftig nedkylning
 • Akut förgiftning
 • Stopp i urinvägarna/problem att kissa
 • Akuta förlossningskomplikationer
 • Andningssvårigheter
 • Chocktillstånd
 • Kramper / Vinglighet
 • Nedsatt medvetande
 • Kraftiga / blodiga diarréer

Närmaste Evidensiaklinik hittar du här

I de fall där en fysisk undersökning av veterinär behövs kan veterinären hjälpa dig att avgöra hur akut fallet är, remittera till lämplig klinik/veterinär samt informera hur du som djurägare kan behandla djuret i hemmet i väntan på besök.

Kostnaden för ditt onlinebesök dras av som en rabatt på ditt klinikbesök i de fall du blir ombedd att åka in till klinik. Erbjudandet gäller vid följande omständigheter: 

 • Besök hos Evidensiaklinik mot uppvisande av kvitto från Min Veterinär senast 2 veckor efter onlinebesöket
 • Klinikbesöket bör gälla samma ärende och djur som vid besöket hos Min Veterinär 

Säkerställ att du visar upp ditt kvitto som du har fått via mail från Min Veterinär 

Ja, vi kan i vissa fall skriva ut receptbelagda läkemedel. Vänligen notera att djuret behöver vara närvarande vid konsultationen. 

Vi kan skriva ut fästingmedel, avmaskningspiller eller p-piller där hänsyn tas till tidigare besök och information om djurhållning och djurägare/patient.

Smärtstillande läkemedel kräver normalt sett en fysisk undersökning av djuret. Undantag kan göras om djuret redan är patient hos Evidensia, nyligen har undersökts, fått behandling förskriven och behöver förnyat recept.

Vi skriver inte ut läkemedel som innehåller antibiotika, då dessa kräver undersökning/ provtagning/bakterieodling. Receptförskrivning av annat än fästingmedel, p-piller, avmaskningsmedel kan göras vid undantagsfall om djuret är befintlig Evidensiapatient och nyligen har undersökts av veterinär hos oss.

Veterinären gör en bedömning från fall till fall utifrån befintliga undersökningar och provtagningar.

Vi följer Evidensias policy om receptförskrivning som du hittar här

Ja, vi har ett och samma journalsystem på alla våra 63 kliniker i landet vilket gör det enkelt för oss att följa ditt djurs tidigare besök hos oss.

Betalning

10 minuters veterinärbesök kostar 295 kr oavsett om det är dag, kväll eller helg.

Skulle veterinären rådge dig att åka in till klinik får du tillgodoräkna kostnaden vid besök hos någon av våra Evidensiakliniker. Säkerställ att du visar upp kvitto från Min Veterinär vid ditt besök på Evidensiaklinik. 

Är du endast i behov av ett recept kostar det 150 kr.

Du kan avboka ditt besök senast 60 minuter innan mötet börjar för att få full återbetalning. Detta gör du direkt i appen under "Mina ärenden".

Om situationen blir akut i väntan på videokonsultationen, vänligen kontakta vår kundservice på minveterinar@evidensia.se

Avgiften på 295 kr dras av från din faktura i de fall du blir remitterad till och besöker en Evidensiaklinik. Vänligen notera; för att rabatten ska gälla krävs att besöket på fysisk Evidensiaklinik gäller samma ärende och djur som vid besöket hos Min Veterinär, senast 2 veckor senare. Var du blir remitterad beror alltid i första hand på djurets sjukdomstillstånd samt djurets besvär och behov.

Min Veterinär Support

Vi finns här för att hjälpa dig!

Vår kundtjänst har öppet måndag - fredag 08:00-17:00 

Maila oss: minveterinar@evidensia.se eller ring oss: +46 (0) 772- 25 25 24

Jobb

Är du intresserad av att bli en del av vårt team, tveka inte att höra av dig till oss. 

Maila din ansökan till lovisa.cappelen@evidensia.se 

 

Har du en fråga till oss?

Vår kundtjänst finns tillgänglig måndag-fredag 08.00-17.00. Du kan nå oss på minveterinar@evidensia.se